Skimming

Wat jullie al kunnen raden, ik ben verslaafd aan reizen, heel cliche I know. Maar het gros van mijn salaris gaat toch wel op aan het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe gerechten, nieuwe wijnen en nieuwe ervaringen! Reizen is dan ook echt 1 van de weinige dingen in het leven wat je soms een fortuin kost (door werk ben ik gebonden aan het hoogseizoen :-│), maar waar we wel echt rijker van worden. Nu was ik afgelopen zomer in mijn favoriete vakantie land te vinden: Brazilie! En nou daar ben ik wel echt een bijzondere ervaring rijker geworden… Nachtmerrie van alleen reizen mogen ervaren.. Ik werd geskimmed en was dus 1 klap mijn vakantie budget kwijt en dit terwijl ik nog 2,5 week te gaan had! En ja ook al zit je dan op een van de mooiste stranden van de wereld, zelfs de Copacabana zorgt dan wel voor wat olifanten tranen… Laat me je meenemen naar wat eigenlijk de tofste 3 weken ooit in Brazilië zou moeten worden:

Na een behoorlijk onstuimig jaar van switching jobs en studeren met bijbehorende examens, had ik toch een aardig zakcentje kunnen sparen om eindelijk alles te kunnen gaan doen in Brazilië waar ik eerder niet de kans voor had. Niet alleen zou ik vrienden en familie gaan opzoeken, maar ik zou gaan springen met Cristo Redontor aan mijn zijde met een delta boven mijn hoofd. Lang weekend naar Ilha Grande, eindelijk de prachtplaatjes zelf ervaren inclusief het plonsen in de koele zee en bijkomen op het witte zand met een Caipirinha de Maracuja. Samba dansen in de avond in Lapa om de dag erna bij te tanken op het strand van Ipanema onder het genot van een verse en half bevroren Água de Coco. Eindelijk de culinaire kant van dit land ontdekken, ik had niet alleen plannen voor Michellin ervaringen in Rio de Janeiro, eindelijk zou 1 van mijn culinaire dromen waar worden! Eten in Sao Paulo bij 2 sterren chef Alex Atala in Restaurant Dom! Vliegen naar Salvador en daar voor de eerste keer een auto huren en rond touren met vriendinnen. Van strand naar strand rijden met de ramen open. Leren suppen op de woeste golven van Busca Vida, van hooplijk een hele knappe leraar..

Ja ik had het allemaal gepland en alles ging geweldig! Ik was eindelijk weer in mijn tweede thuis, heerlijk! Nu wilde ik op dag 6 dus gaan delta vliegen! Super gaaf en keek daar heel erg naar uit, nu is het vaak dat we dat dan cash mogen betalen. Dus zoals een echte planofiel als ik soms kan zijn, en ik niet in 1 keer van mijn contant geld af wilde zijn, toch even netjes naar de bank om daar contant bij te pinnen. Nu ben ik echt bekend met de cultuur en de gebruiken van dit land, dus ik naar de grootste bank van het land om daar netjes binnen met bewaker aan de deur bij de pinautomaat met alle voorzichtigheid extra contant te regelen. Automaat deed niet raar, kreeg netjes mijn centen. Alles ook goed weer wegstopt en terwijl mijn vriendinnen buiten stonden te wachten. Daarna verder met de dag, uiteraard niet bont gemaakt, want die dag erna moest ik vroeg op om van een hoge berg af te springen!

Thuis gekomen was ik toch wel nieuwsgierig wat de koers deed dus ik inloggen op mijn internetbankieren en ik was te snel kon het nog niet zien … Intussen werd het bedtijd en moest ik toch op naar Dromenland. Nu komt het gekke van het verhaal, in de ochtend schrik ik wakker met een naar onderbuik gevoel en dat ik op de bank moest kijken. Nu droom ik heel vaak best intens dus dacht misschien had ik een nachtmerrie. Easy tiger, draai je nog eens om en probeer nog even te slapen. Alleen dat lukte me niet, misschien toch even snel kijken… En dan gaat dat inloggen op een niet heeeele stabiele wifi verbinding toch wat langzaam… maar daar kwam mijn scherm en daar kreeg ik toch de schrik van mijn leven! Er was bijna 900 euro afgeschreven! ☹ heel mijn avonturen budget dus..

Versteende wel even en toen kwam de schrik, wat nu! Alleen en zonder geld in Zuid-Amerika is niet heel geruststellend natuurlijk! Gebeld met de bank, alles geblokkeerd. Next bellen met credit card bedrijf. Goddank heb ik die ergens anders dan bij mijn bank.. Uiteraard heb ik zo hard gehuild dat 1 van mijn vriendinnen wakker werd, die dacht dat ik was beroofd op straat haha mag dus denk ik wel zeggen dat ik een tikkeltje een drama-diva kan zijn. Dag erna dus niet delta vliegen maar vliegensvlug naar een politie bureau om aangifte te doen.

Helaas alle kostbare plannen moeten cancellen, gelukkig had ik hele lieve vrienden om me heen die er toch voor hebben gezorgd dat ik een top vakantie had! Nu nog meer redenen om toch weer eens terug te gaan naar Brazilië, geen digitale crimineel die daarin zal tegenhouden! En ja in Sao Paulo ben ik toch bij Dom gaan eten, zelfs met de chef mogen praten en in de keuken mogen kijken. En ja, dat was na heel het skimming verhaal toch wel extra bijzonder!

Geluk zit ‘m in de kleine dingen, zelfs op vakantie <3

8 antwoorden op “Skimming”

 1. Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you taking the time and effort to put this information together.
  I once again find myself personally spending way too much time both reading and
  commenting. But so what, it was still worthwhile!

 2. magnificent post, very informative. I wonder why the other experts of
  this sector don’t realize this. You must continue your writing.
  I’m sure, you have a great readers’ base already!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *