Beleggen

Langzaam aan ben ik me steeds meer aan het verdiepen in de wonderlijke wereld van beleggen. Wil dit graag met jullie delen omdat ik ervaar dat er niet alleen een taboe ligt op het bespreken van geld kwesties dan wel op het als vrouw geld stoppen in beleggingen.

Dus ja ik voel me nu soms best wel een nerd. Hallo vooroordelen! Ja ik heb daar dus zelf ook last van. Maar wat is er mis met het vroeg willen stoppen met werken. Waarom zou ik als vrouw niet mogen nadenken over geld en hoe ik mijn geld voor me kan laten werken?

Nu ben ik nooit een rekenwonder geweest en ik verloor meestal met Monopolie. Maar als die mannen die ik serveer op mijn werk het kunnen, en geloof me na 4 wijntjes klinken die ook niet meer slim. Dan moet ik dat ook kunnen!! #powervrouw of ja In The Making dan wel te verstaan.

Veel lezen, saaie stukken zijn het meestal, dus ja het vergt echt wel moeite! Steeds meer wil ik er juist over weten. Mijn motivitie groeit, gelukkig zijn er meer dames die financiele vrijheid voor iederen bereikbaar willen maken. En ook hier geld hoe eerder je begint, hoe eerder profijt en op de langere termijn meer profijt.

Wat wel van belang is, beleggen is risicovol. Daarnaast kost het ook tijd. Zo was ik met traden ontzettend goed bezig, tot ik door emotie op het verkeerde moment aandelen olie kocht, en jup het nu nog steeds probeer terug te verdienen.

Nu hoor ik je denken, why?! Wat drijft me?

Nou ik hoop dat ik, al is het maar 5 jaar eerder, of misschien over 5 jaar al, maar stel het lukt en ik zou dus kunnen stoppen met werken? Niet omdat ik niet wil werken, maar dat je het niet meer moet?!

Dat is een vorm van vrijheid waarvoor ik heel graag in een Nerd wil veranderen ?

Dus nu heb ik na 4 maanden al op 3 plekken Dividend uitgkeerd gekregen! Hoe tof, wat was ik trots. Geen goudmijn nog, teller staat pas op 2,45 EUR. Maar hé wie het kleine niet eert ?

Keep you posted! En mocht je ook beleggen of je met dit onderwerp bezig houden, let me know!

For the world is your oyster.

Eén antwoord op “Beleggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *